Nyheder – November 2018

Så har efteråret udfoldet sig, vi mærker godt de køligere vinde og ser også tydeligt bladene som er famlet og snart faldet til jorden, for at indgå i årets cyklus, gøde jorden så den igen kan folde sig ud, i al dens smukke pragt når våren banker på. Det er så smukt og rart at tænke på, at alt er i en forandring; naturen, vores krop, vores sind, (tanker og følelser), ja alt. Det er også det vi træner sammen, når vi mødes. Vi mærker kroppen – helt konkret, hvad er det vi mærker lige nu? Vi fornemmer både behagelig, ubehagelig og også neutrale fornemmeler i vores kroppen – hele tiden, hvis vi er bevidste om det. Lige så dan med vores tanker, følelser og emotioner. De er hele tiden i konstant forandring, vores sind er designet til at tænke tanker, og igen – når vi er opmærksom på vores tanker, så kan vi med vores bevidsthed vælge ikke at følge med og involvere os i dem, men stille os lidt på sidelinjen og blot iagttage, venligt og kærligt, uanset hvad de bringer med sig. Når vi bliver virkelig skrappe til at se, at alt er foranderligt og forgængeligt, (at der faktisk ikke er noget der er her for evigt, uanset om det er os, tanker eller alt muligt andet i verden), så bliver det lettere for os at være med det der måske lige nu føles svært… for det ved vi jo så godt – det forandre sig. Sådan er et liv og det er også det vi meditere sammen omkring, og jeg glædes hver gang jeg har både de individuelle forløb og hold, når jeg oplever jeres forandring og hvordan i bliver mere rolige og “bløde” i både kroppen, sindet og i jeres hjerter.

Der er sket lidt nyt i mit liv, siden mit sidst nyhedsbrev i juli. Ud over at jeg har haft en del individuelle mindfulness forløb her i RoiDig, samtidig med MBSR kurser, og det som lige nu er igang, så er jeg meget på Fyn jo, da jeg har overtaget et lille Morten Kock hus på Syd Fyn. Det er nu næsten renoveret en smule, og jeg og klar til at modtage nye mennesker, både til individuelle mindfulness forløb, NADA og systemtisk samtaler. Senere på året vil der komme tilbud om 8 ugers MBSR kurser og weekend retreat. Der kommer mere omkring det, både her på hjemmesiden og på min facebook side

Mit næste MBSR forløb i Nordjylland starter op d. 13. marts 2019 og du kan læse mere omkring det her på siden, og også tilmelde dig forløbet:https://www.roidig.dk/skabroidig/

“Vores opgave er ikke at søge kærlighed, men at søge og finde alle de barrierer inden i, som vi har bygget op for at modstå kærligheden”

Rumi

Nyheder – Juli 2018

Sommeren er over os, solen bager ned fra en stort set skyfri himmel, og har gjort det i mange måneder nu. Vi har været beriget med dens varme stråler – som mange af os har savnet, og nu har vi måske også fået nok! Nu må der godt vise sig lidt skyer på himmelen og også gerne et par lette byger… Måske er det sådan du har det, tænker omkring vejret? Måske tænker du også sådan om dit liv lige nu, at der er og har været for mange “sorte skyer” på din vej – for meget smertefuldt og tungt, så nu må det godt lysne. Det er en naturlig del af det at være et menneske, at vi helst vil være det tunge og svære foruden, og gerne vil have det lette og lyse, der giver os varme i sind, hjerte og krop… Men sådan er livet jo ikke – sådan er vejret jo ikke! Og vi kan ikke altid styre vores liv – og slet ikke vejret. Livet er som vejret, nogen gange er der mange mørke skyer, der konstant og hurtigt bevæger sig og overskygger det lette. Andre gange er der fuldkomment skyfrit og solen skinner og varmer og “kysser vores kind”.

Men vi kan lære at være med det hele – også det svære. At være i livets små og store katastrofer, som Jon Kabat-Zinn udtrykker det i sin bog: “Lev med livets katastrofer”, (hovedværket i i mindfulness-litteraturen). Den kan du bl.a. købe gennem Saxo. Det er arbejdet med meditations- og yoga-teknikker som kan modvirker stress, skabe balance og velvære i krop og sind og forbedre vores generelle livskvalitet, vores relationer og sociale netværk. Vi kan lære at være i livet med mørke skyer, kan lære at håndtere f.eks. kroniske smerte, fremme vores egen selv-helbredelse, reducere angst og generelt styrke vores modstandskraft. Om du er ung, ældre, gamle, rask eller syg, så kan mindfulness trænes og integreres i dit liv, så du fra øjeblik til øjeblik, fra dag til dag kan være i livet med alt den tilbyder dig, på en langt mere let og ubesværet måde.

Her i RoiDig er det sidste halve år gået lidt stærkt, syntes jeg, når jeg sådan ser tilbage. Vinterens MBSR hold blev afviklet midt i kulde og sne,  og forårets blev et lille og fint hold, der startede op med mildt vejr og knopskud på træer, buske og blomster. Naturen er en stor del af mine hold. Jeg har haft tre individuelle MBSR forløb, for mennesker der ikke kan / eller har et ønske om at være i en gruppe. Det har været så smukt og berigende for ikke kun dem, men sandelig også mig som underviser. Der sker en masse transformation for os alle, det er så vidunderligt at mærke det på alle der kommer her hos mig, om det er individuelt eller i en gruppe proces – alle har deres egen individuelle og særegne læring med mindfulness.

Jeg har også forsat NADA klienter der kommer hver dag. De får deres individuelle behandlinger for mange forskellige symptomer. Men generelt en NADA et recovery-baseret metode på øreakupunktur, som er afhjælper stress, afhængighed, personlig udvikling og psykiatriske symptomer. NADA kan du læse mere om herinde på min side: https://www.roidig.dk/mindfulness-forloeb/#tab-id-6

og på NADA-Danmarks side her: https://nada-danmark.dk.

Jeg er certificeret NADA udøvere og står på deres liste. Der kan du også finde andre udøvere i hele landet, hvis ikke du lige bor i nærheden af mig.

Derudover har jeg selv i løbet af vinteren, foråret og nu også sommeren, været på forskellige små og store retreats, events mm., og er jo også igang med en 2 årig uddannelse som som Bodhi-træner i Odense. Kort beskrevet her, så har uddannelsen det formål at forbedre min egen forståelse af at leve livet uhindret, kreativt og frit – at kunne frigøre bevidsthedens tankespin, (Monkey mind): https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=n6pMbRiSBPs og problemløse det som der vil komme til mig i mit liv, med en forståelse for det – uanset hvad det er, og med en accept, venlighed og kærlighed til det. Den uddannelse er ikke kun til gavn for mig selv – men så sandelig til gavn for alle jeg måtte møde her i RoiDig, men også ude i livet.

Mit næste 8 ugers MBSR hold bliver ikke med opstart før til oktober. Du kan læse om forløbet her og tilmelde dig der også: https://www.roidig.dk/skabroidig/

Jeg kommer også til at starte nye hold op på Fyn, det vil ske i løbet af vinteren, så hold øje med min side 🙂 – det bliver meget spændene at starte op i helt nye omgivelser,  og på smukke Fyn, jeg glæder mig utroligt meget til det.

Databeskyttelse

Jeg tager din databeskyttelse alvorligt.

Jeg behandler persondata i forbindelse med tilmeldninger til min kurser, events, samtaler, NADA-behandlinger, samt øvrige behandlinger, og jeg har procedurer og politikker, der sikrer, at jeg til enhver tid behandler dine data i overensstemmelse med gældende lovgivning.  Du har sikkerhed for at alle dine personlige oplysninger opbevares og behandles sikkert og fortroligt, så længe du er på kursus, i behandling mm. her. Så snart dit / dine forløb er slut, så vil alle oplysninger omkring dig, blive destrueret/makuleret. 

Ønsker alle jer læsere en forsat dejlig sommer, uanset hvad det bringer – så vil jeg håbe og ønske for dig, at du kan være med dét på en venlig og kærlig måde.

 

“Vores opgave er ikke at søge kærlighed, men at søge og finde alle de barrierer inden i, som vi har bygget op for at modstå kærligheden“

Rumi