• Hvad er mindfulness?

MBSR

MBSR, (Mindfulness Baseret Stress Reduktion) er et interventionsprogram, som er udviklet af grundlæggeren af afdelingerne: ’The Stress Reduction Clinic’ og ’Center for Mindfulness in Medicine, Helth Care and Society’ i Massachessetts Universitets Medicine, USA, Jon Kabat-Zinn.

Det er det eneste videnskabelige og meget veldokumenteret virkningsfulde program, der anvender intensiv træning i mindfulness. Med mindfulness kan du være med til at forbedre din livskvalitet, uanset om du føler dig rask eller er syg, måske sygemeldt pga. stress, (udbændthed), deprimeret, (udmattelseshed), smerter, (fysiske eller mentale), angst, eller måske noget andet.

Det er en metode der træner dit opmærksomheds felt – din bevidsthed, på en sådan måde, at du lære at kunne forholde dig til de tanker og følelser der måtte dukke op, med venlighed og en kærlig accept, og på en måde hvor du træner dig selv i fuld tilstedeværelse, i det nu der er hos dig – samt de næste nu’er. Samtidig trænes dit reaktions mønstre og dine vaner, på sådan en måde at du bliver mere bevidst omkring dem. Der bruges meditationsteknikker og enkle mindfulde yoga øvelser. Alt tilpasset vores vestlige kultur.

Når jeg underviser i mindfulness, giver samtaler og NADA akupunktur, så er det fordi jeg brænder for det, og har et dybtfølt ønske om at afhjælpe det enkelte menneskes problematiske følelser og tanker, sådan at de kan finde deres egen selvhelende ’jeg’ frem. På en sådan måde, at de bedre kan håndtere livets eksistentielle svære situationer, som vi alle ind i mellem mærker.

  • Mindfulness

Når vi integrere mindfulness ind i vores liv, betyder det at vi træne vores sind, og os selv i, at blive ’Herre i eget hus’. Med fuld opmærksomhed på følelser, kropslige fornemmelser og tanker – uanset hvordan de er. Med nærvær og venlighed, uden domme og vurderinger træner vi alt der måtte komme.

Jeg arbejder individuelt og i gruppe processer, med alle mennesker, uanset hvad de måtte komme med. Jeg ser det dog som et vigtigt og uforpligtende ’1. gangs møde’, at vi har et personligt møde, eller en telefonsamtale inden du starter på et 8 ugers forløb, og/eller ønsker en individuel samtale. Jeg er naturligvis fortrolig og arbejder under tavshedspligten.

MBSR programmet bruges både personligt, i skoler, børnehaver, dagplejen, hos læger, psykologer, hospitaler, fysioterapeuter, i militæret – ja snart over alt. Mange har set den gavnlige virkning af enten et event, en workshop eller et 8 ugers MBSR forløb. Jeg tilbyder workshops, events speciel designet dig og din virksomhed. Ring og hør nærmer, og eller se evt. begivenheder der vil blive annonceret.