Lidt nyt…

Sommeren er over os, solen bager ned fra en stort set skyfri himmel, og har gjort det i mange måneder nu. Vi har været beriget med dens varme stråler – som mange af os har savnet, og nu har vi måske også fået nok! Nu må der godt vise sig lidt skyer på himmelen og også gerne et par lette byger… Måske er det sådan du har det, tænker omkring vejret? Måske tænker du også sådan om dit liv lige nu, at der er og har været for mange “sorte skyer” på din vej – for meget smertefuldt og tungt, så nu må det godt lysne. Det er en naturlig del af det at være et menneske, at vi helst vil være det tunge og svære foruden, og gerne vil have det lette og lyse, der giver os varme i sind, hjerte og krop… Men sådan er livet jo ikke – sådan er vejret jo ikke! Og vi kan ikke altid styre vores liv – og slet ikke vejret. Livet er som vejret, nogen gange er der mange mørke skyer, der konstant og hurtigt bevæger sig og overskygger det lette. Andre gange er det fuldkomment skyfrit og solen skinner og varmer og “kysser vores kind”.

Men vi kan lære at være med det hele – også det svære. At være i livets små og store katastrofer, som Jon Kabat-Zinn udtrykker det i sin bog: “Lev med livets katastrofer”, (hovedværket i i mindfulness-litteraturen. Kan bl.a. købes gennem Saxo:  Om arbejdet med meditations- og yoga-teknikker kan modvirker stress, skabe balance og velvære i krop og sind og forbedre vores generelle livskvalitet, vores relationer og sociale netværk. Vi kan lære at være i livet med mørke skyer, kan lære at håndtere f.eks. kroniske smerte, fremme din helbredelse, reducere angst og generelt styrke din modstandskraft. Om du er ung, ældre, gamle, rask eller syg, så kan mindfulness trænes og integreres i dit liv, så du fra øjeblik til øjeblik, fra dag til dag kan være i livet med alt den tilbyder dig, på en langt mere let og ubesværet måde.

Her i RoiDig er det sidste år gået lidt stærkt, syntes jeg, når jeg ser tilbage. Vinteren MBSR hold blev afviklet midt i kulde og sne,  og forårets blev et lille og fint hold der startede op med mildt vejr og knopskud. Jeg har haft tre individuelle MBSR forløb, for mennesker der ikke kan / eller ønsker at være i en gruppe, det har været så smukt og berigende for ikke kun dem, men sandelig også mig som underviser. Der sker en masse transformation for os alle, det er så vidunderligt at mærke det på alle der kommer her hos mig – alle har deres egen individuelle og særegne læring med mindfulness.

Jeg har også forsat NADA klienter der kommer hver dag. De får deres individuelle behandlinger for mange forskellige symptomer. Men generelt en NADA et recovery-baseret metode på øreakupunktur, som er afhjælper stress, afhængighed, personlig udvikling og psykiatriske symptomer. NADA kan du læse mere om herinde på min side:https://www.roidig.dk/mindfulness-forloeb/#tab-id-6på NADA-Danmarks side her: https://nada-danmark.dk.

Jeg er certificeret NADA udøvere og står på deres liste. Der kan du også finde andre udøvere i hele landet, hvis ikke du bor i nærheden af mig.

Derudover har jeg selv i løbet af vinteren, foråret og nu også sommeren, været på forskellige små og store retreats, events mm., og er også igang med en 2 årig uddannelses0m som Bodhi-træner i Odense. Kort beskrevet her, så har uddannelsen det formål at forbedre min egen forståelse af at leve livet uhindret, kreativt og frit – at kunne frigøre bevidsthedens tankespin, (Monkey mind): https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=n6pMbRiSBPs og problemløse det som der VIL komme til mig i mit liv, med en forståelse for det, og med accept, venlighed og kærlighed. Dette ikke kun til gavn for mig selv – men så sandelig til gavn for alle jeg måtte møde her i RoiDig, men også ude i livet.

Mit næste 8 ugers MBSR hold bliver ikke med opstart før til oktober. Du kan læse om forløbet her og tilmelde dig der også: https://www.roidig.dk/skabroidig/

Jeg kommer også til at starte nye hold op på Fyn, det vil ske i løbet af vinteren, så hold øje med min side 🙂 – det bliver meget spændene at starte op i helt nye omgivelser,  jeg glæder mig utroligt meget til det.

Ønsker alle jer læsere en forsat dejlig sommer, uanset hvad det bringer – så vil jeg håbe og ønske for dig, at du kan være med dét på en venlig og kærlig måde.

 

“Vores opgave er ikke at søge kærlighed, men at søge og finde alle de barrierer inden i, som vi har bygget op for at modstå kærligheden“

Rumi