Nyhedsbrev – Januar 2018

En stille og rolig Jul i familie og nære venners kærlige selskab, og et skrive retreat Nytårsaften er gået på hæld – et frisk og spirende nyt år 2018 er startet. Det får mig til at tænke på, at selvom mange af os tænker ved årsskiftet; ”at nu skal der ske en ændring, noget nyt. Jeg vil stoppe med at spise for meget chokolade. Løbe noget mere. Begynde at gå til spansk. Lave sundere mad. Blive veganer”, etc., etc. Så kunne vi måske også tænke lidt på, at hvert eneste lille nye øjeblik, kunne vi vælge at blot være den vi er, at tillade at det stykke chokolade, hvis det er dét vi lige ønsker i dét øjeblik. Bare blive siddende i stolen lidt længere, og nyde roen, og nærværet – måske med dig selv. Tillade lidt mere venlighed, lidt mere ”bare” væren og ikke absolut skulle gøre så meget – handle så meget på alle de tanker der dukker op, om at skulle præstere endnu mere, end vi helt sikker i forvejen gør. Måske skal 2018 været året, hvor du prøver at gøre noget, der ikke er nødvendigt, (som Dronningen sagde i sin Nytårstale). Noget der ikke er behov for, noget ”unyttigt”. Blot til lidt refleksion for dig.

Ellers er det fællesskabet der står stærkt printet i hjertet og sindet for mig. Et stærkt ønske om at fællesskabet derude i verden bliver stærkere imellem os alle. Hvad betyder så det at vi har et fællesskab? For mig er det dét at vi sammen kan binde noget vi er fælles om, har en interesse i, at vi holder sammen omkring dette, det gode fælleskab, hvor vi tænker på hinanden, hvordan vi reelt har det! Hinandens ve og vel. Familien hvor der er en gensidig hensyntagen – given plads til hinanden. Naboerne, lokalsamfundene, foreningerne, små grupper – også dem vi ikke kender så godt, måske anden etnisk gruppe? Vi skal ikke være så bange for at vise at vi alle er en del af noget større, vi har alle en sammenhæng med hinanden. Vise venlighed, imødekommenhed er et fælles ansvar i alle vores fælles fællesskaber – og en opgave som jeg ser meget gerne må styrkes i 2018, jeg selv vil tage meget mere ansvar for, som jeg kan det.

Hvad sker der 1. Kvartal?

Jeg starter lidt stille op med et 8 ugers MBSR-hold, d. 6. februar her i egne små lokaler. Det er reelt mit 5. 8. Ugers hold, siden jeg kunne kalde mig MBSR lærer i september 2017, og mit 3. Hold i egne hjem. Jeg er blevet så glad for mine små hold af max 8 kursister, hvor vi er meget tæt på naturen. Kurset løber indtil d. 27. marts.

Personlig uddannelse

Ud over at træne andre i at integrere og leve et mere mindfuldt liv, så er det vigtigt for mig at være autentisk med det, lytte til mig selv – hvad jeg fra mit hjerte står for. For at videreudvikle den indsigt og den relation til mig selv – og dermed til de mennesker jeg er sammen med og der kommer hos mig, starter jeg til marts op på en toårig Bodhitræning uddannelse, hos min dharmalærer Erik Pema Kungsang. Uddannelsens mål er at møde livet med meget større forståelse og medmenneskelighed på det indre plan, hvor dharmaen bliver integreret i. I dharmaen er der indeholdt meget kærlighed og der er en form for værktøjer, hvor vi kan lære at være i livet – uanset hvordan livet udfolder sig, mere kærligt og frigjort, og hvor vi kan lære at se på det hele med måske nye og mere kreative øjne – finde vores egne løsninger til at være med alt der er i det. Mindfulness meditation er jo ikke en ny og moderne metode til at kunne håndtere vores tids udfordringer, som stress, depression, angst mm., men stammer oprindeligt fra buddhismen og er mere end 2.500 år gammel.

Som min dharmalærer siger: ” Bodhitræning er et forum, hvor den dybeste lære om sindet præsenteres og samtidig et bevidsthedslaboratorie, hvor vi udforsker og efterprøver. Det er vores individuelt erfarede indsigt der gør os fri”… – Erik Pema Kungsang

Det er ikke kun et must at videreudvikle mig i egen praksis, men er dét, der giver mig stor fordybelse og mening i mit eget mindfulness liv, forankre mig, og er nødvendigt og umådeligt vigtigt og givtigtig for mig – og dermed for de mennesker jeg integrere med.

Ønsker jer alle en Godt Nytår